SENYOR BOSS, CREC QUE ESTIC EMBARASSADA…

Ibèria ha estat sancionada amb una multa de 25.000 euros per fer proves d’embaràs a dones abans de contractar-les.
 

L’empresa assegura que aquests tests els feia per assegurar el benestar de la mare i el nadó, i que en cap cas han deixat de contractar cap noia pel fet que estigués embarassada.
 

Això és mentida i ho sap tothom.
 

Però aquesta pràctica totalment il·legal evidencia la por que tenen les empreses de que les seves treballadores quedin en estat.
 

Volguem o no, la discriminació està implícita en el mateix sistema, encara que sigui una discriminació que, amb un bon dríbling, la llei mai no detectarà.
 
Però si això representa un problema per a les multinacionals, imagineu-vos el què suposa per a una empresa petita o per a un autònom. Jo tinc amics que dirigeixen negocis microscòpics, (que consisteixen en ell/a i un o dos ajudants), i tenen verdader pànic a l’hora de contractar una treballadora, per la temença que al cap d’uns mesos els doni la bona notícia.
 

De fet, a l’hora de llegir els currículums de les candidates, es miren l’edat de les noies, si tenen fills, si estan en edat de tenir-ne, i fins i tot si tenen parella. A les entrevistes de feina, a moltes els pregunten si volen tenir fills, i elles responen que NO, rotundament, encara que sigui mentida, perquè saben que si diuen el contrari, no aconseguiran la feina.
 
Irònicament, però, també hi ha noies que esperen a tenir una feina fixa per poder-se quedar embarassades amb tota tranquil·litat.
 
Per altra banda, sovint és la mateixa dona la que tria sortir del món laboral per a dedicar més hores als nadons, gest que els homes, mai no fem.
 
Sabíeu que de les 16 setmanes de baixa per maternitat que atorga la llei, el pare té el mateix dret a obtenir-les que la mare? D’aquesta manera, ella podria estar les vuit primeres setmanes amb el nadó, i el pare, les vuit restants, per exemple. Algú tria aquesta opció? No.
 
En un teixit empresarial i social que de mica en mica es va apropant a la igualtat entre homes i dones (a pas de tortuga, però ens hi anem acostant), el tema de la maternitat segueix sent la pedra a la sabata que mai podrà equiparar-nos, per un tema clarament biològic.
 
No sé si és just, però és una realitat.
 
Imaginem-nos que som els propietaris d’una empresa i que estem fent una selecció de personal. Tenim dos candidats de 32 anys amb idèntiques qualificacions, però un és un home i l’altra una dona. Amb la mà al cor, qui triaríeu? Fent un sondeix entre les amistats (anònimes) del meu cercle, la majoria no n’han tingut cap dubte. Fins i tot les dones.
 
Jo no ho tinc massa clar. I vosaltres?

One thought on “SENYOR BOSS, CREC QUE ESTIC EMBARASSADA…

  1. I sense parlar de l’assatjament encobert del jefe que et diu constantment: “ara no et quedis embarassada”. Totalment cert aquest article, i trist, molt trist. Com trista es la conciliació que es pot fer en aquest país. Es una vergonya, i mentrestant la població envellint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website Developed by  RegalEnvision